Weekoverzicht van TheMoneyMindset week 5 – 2020
Weekoverzicht van TheMoneyMindset week 5 – 2020

Weekoverzicht van TheMoneyMindset week 5 – 2020

Vanaf nu verschijnt er elke week een weekoverzicht. Wat gebeurde er allemaal op TheMoneyMindset? Welke artikelen kwamen online, wat gebeurde er op social media, de reacties. Je leest het elke week hier!
Laten we meteen beginnen met het weekoverzicht van ThemoneyMindset week 5 – 2020.

Deze 10 artikelen verschenen afgelopen week

Jullie reacties

Afgelopen week lieten meerdere van jullie weer reacties achter. Vooral het artikel “Ben jij één van de zeven Nederlanders?” leverde veel reacties op. Deze meningen zetten mij zelf ook nog eens extra aan het denken:

Olga:
Eerlijk gezegd vind ik 2000 ook wel heel veel geld om zo op te hoesten. Het is meer dan dan mijn netto maandloon. Nu kan ik daar prima van rondkomen, maar voordat je dan €2000 hebt gespaard ben je wel een paar maanden verder. Een buffer is voor iedereen noodzaak maar ik zet vraagtekens bij de hoogte van dit bedrag. Waar heb je dat in vredesnaam in een keer voor nodig? Alleen als je huis is af gebrand kan ik me er iets bij voorstellen. Als er acuut een belangrijk apparaat kapot gaat, hoef je niet per se een nieuwe te kopen. Als je weinig geld hebt kun je ook bij de kringloop terecht. Bij echte geld nood kun je er ook voor kiezen om zonder te doen.

Maaike:
“Het is misschien heel schokkend voor iemand die er ver van af staat. Voor veel mensen de realiteit. De toon van dit blog berichtje stoot denk ik veel mensen af. Doe nu maar wat ik zeg dan komt het wel goed. Er zijn velen die prima met hun budget om kunnen gaan. Maar “ gewoon niks over houden “ Het is denk ik beter om het wat genuanceerder te brengen. Adviezen voor hen die de ruimte wel hebben maar er niet toe komen.”

Een reactie waarmee ik echt aan de slag ga. Bij sommige artikelen (nog) meer mijn eigen ervaringen of mening delen.

Louise:
Het enige wat ik hier mis is hoe jij dit dan aanvliegt? er zijn onderzoeken waarbij mensen het rondje andersom lopen en wat het effect daarvan is. daar had ik graag over gelezen. En sidenote, koop je echt water in de supermarkt?

Altijd leuk als andere lezers ook hun ervaringen delen, en daarbij ook nog tips geven!

Audrey:
“Wij komen met z’n tweeen rond de 80 euro uit. Ik zou als ik jou was investeren in een kaasschaaf, want blokken kaas zijn een stuk goedkoper dan plakken. Qua vleesvervangers zou ik toch zo nu en dan eens inslaan bij de Aldi (daar smaken ze HEEL goed) of Lidl (ook prima). Dat kruimgehakt is daar een euro per pakje goedkoper, en er zijn ook regelmatig aanbiedingen/voordeelverpakkingen voor vleesvervangers.”

Lieve dames, allemaal bedankt voor jullie mooie, kritische en waardevolle reacties! Erg lief dat jullie de moeite nemen om jullie eigen ervaring, tips en een kritische noot te delen op TheMoneyMindset!

Social media

Een kleine mijlpaal bereikt. Mijn Instagram behaalde de 100 volgers. Inmiddels zijn het er al wat meer. Maar wat ontzettend gaaf! Het blijft een gek gevoel om te beseffen dat jullie het leuk vinden om TheMoneyMindset te volgen.

Aan alle nieuwe volgers, welkom en dankjewel!

Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van alles wat op TheMoneyMindset gebeurd én graag een kijkje nemen “achter de schermen”. Via onderstaande knop is dat zo geregeld!

Wat vond jij het meest interessante of leuke artikel afgelopen week?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *