Mijn huishoudboekje van mei
Mijn huishoudboekje van mei

Mijn huishoudboekje van mei

In de rubriek “mijn huishoudboekje” deel ik elke maand mijn uitgaven. Zelf vind ik dit namelijk één van de leukste rubrieken om te lezen. De ervaringen van anderen, daar leer je vaak toch het meeste van. Mij heeft het in ieder geval al veel gebracht. Dus vanaf nu, deel ik hier ook die van mij. Hierbij mijn huishoudboekje van mei.

Mijn huishoudboekje: vaste lasten mei

Hypotheek€0
Voorschot gas en licht€45
Voorschot water€16,80
Internet€36
Gemeentelijke belastingen€105
Opstal- en inboedelverzekering€25,92
Wegenbelasting 2x€56
Autoverzekering 2x€42,39
Scooterverzekering2,35
Zorgverzekering€170
AVP€3,50
Uitvaartverzekering6,50
Telefoonabonnement€10
Bankkosten€4,50
Beleggingsrekening€1000
Studiefonds Kids€450
Totaal vaste lasten €1973,96

De vaste lasten zijn normaal vrijwel altijd hetzelfde. Soms wordt de ene post een paar euro duurder, een andere post dan meestal een paar euro goedkoper. Echter zullen de komende tijd meerdere posten gaan veranderen. Maar daarover lees je binnenkort meer op de blog!

Mijn huishoudboekje: variabele lasten februari

Boodschappen€389
Kids€53
Huis€1536
Vervoer€53
Kleding/Verzorging€35
Overig€27
Uitjes€0
Zakelijk / Persoonlijke ontwikkeling€106
Zorg€14
Totaal variabele lasten€2213
Alle bedragen zijn afgerond.
Boodschappen 

Afgelopen maand is het niet gelukt om onder de €375 te blijven. Dit is te verklaren door 2 oorzaken. Als eerste de coranacrisis, waardoor er meer eten en drinken thuis wordt genuttigd. Daarnaast is de verbouwing in volle gang. En aangezien er véél moet gebeuren, zijn er ook véél mannen aan het werk die we toch voorzien van koffie en lekkernijen. Je begrijpt, ik ben eigenlijk best wel tevreden over onze uitgaven voor boodschappen in mei.

Kids 

Met het mooie weer van de afgelopen tijd zijn de kinderen veel te vinden. Het liefst spelend met water en zand. Ik kocht daarom een zandbak (voor nog geen €10 bij de action) en vulde deze met een paar zakken speelzand.

Huis 

Ons grote project is sinds een aantal weken in volle gang. De bezoekjes aan de bouwmarkt zijn inmiddels niet meer te tellen, helaas. Alle kleine spullen die we zelf aanschaffen vallen hier onder. Schakelmateriaal, (elektrisch) gereedschap etc. Maar ook de aanbetaling van een groot factuur valt hieronder.

Vervoer 

Vanwege alle beperkingen door het coronavirus, zijn ook wij veel thuis. Er werd afgelopen maand dus maar 1x getankt.

Kleding/Verzorging 

Op één enkel bezoek aan de drogisterij na – om weer een flinke voorraad in te slaan – werd er verder niet gekocht.

Overig 

De sluippost van de variabele lasten. Alle kleine bedragen van winkels zoals bijvoorbeeld de Action vallen hier bijvoorbeeld onder. 

Uitjes 

Er werd geen enkele uitgave gedaan in de categorie uitjes, vanzelfsprekend weer vanwege de beperkingen door het coronavirus.

Zakelijk/persoonlijke ontwikkeling

Voor dit bedrag kocht ik een aantal boeken. Boeken gericht op persoonlijke ontwikkeling, financiën of een combinatie hiervan. Er komt binnenkort ook een nieuwe pagina op TheMoneyMindset, waar ik al mijn favoriete boeken op ga plaatsen. Dus mocht je daar benieuwd naar zijn, houdt de blog dan zeker in de gaten!

Zorg 

Wat zelfzorgmedicijnen.

Totale uitgaven mei 

Mei was weer een behoorlijk dure maand, met een totaalbedrag van €4187. En dat kwam maar door 1 categorie, namelijk huis. Ondanks dat we een duidelijke en gespecificeerde begroting hebben gemaakt, hakken zo’n grote bedragen er flink in. En dan zijn we pas net begonnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *