Mijn huishoudboekje van februari
Mijn huishoudboekje van februari

Mijn huishoudboekje van februari

In de rubriek “mijn huishoudboekje” deel ik elke maand mijn uitgaven. Zelf vind ik dit namelijk één van de leukste rubrieken om te lezen. De ervaringen van anderen, daar leer je vaak toch het meeste van. Mij heeft het in ieder geval al veel gebracht. Dus vanaf nu, deel ik hier ook die van mij. Hierbij mijn huishoudboekje van februari. 

Mijn huishoudboekje: vaste lasten februari

Hypotheek€0
Voorschot gas en licht€45
Voorschot water€16,80
Internet€36
Gemeentelijke belastingen€105
Opstal- en inboedelverzekering€25,92
Wegenbelasting 2x€56
Autoverzekering 2x€42,39
Scooterverzekering2,35
Zorgverzekering€170
AVP€3,50
Uitvaartverzekering6,50
Telefoonabonnement€10
Bankkosten€4,50
Beleggingsrekening€1000
Studiefonds Kids€450
Totaal vaste lasten €1973,96

De vaste lasten zijn hier vrijwel altijd hetzelfde. Soms wordt de ene post een paar euro duurder, een andere post dan meestal een paar euro goedkoper. Afgelopen maand is er een kleine wijziging geweest. De komende tijd ga ik uitzoeken of hier nog wat euro’s op kan besparen. Mocht dit het geval zijn, dan lees je het zeker terug op de blog.

Mijn huishoudboekje: variabele lasten februari

Boodschappen€372,96
Kids€118,62
Huis€288,31
Vervoer€174,15
Kleding€1043,46
Overig€29,06
Uitjes€35
Zakelijk / Persoonlijke ontwikkeling€0
Zorg€132,41
Totaal variabele lasten€2193,97
Boodschappen 

Ook deze maand is het mij gelukt om nét onder mijn boodschappenbudget van €375 te blijven. Ik merk dat goed plannen en een aantal vaste basisproducten hier een groot aandeel in hebben.

Kids 

Afgelopen maand kocht ik een duikbril voor mijn oudste. Ook was er bij een plaatselijke schoenenzaak uitverkoop wegens verbouwing. Voor €50 scoorde ik dan ook 3 paar schoenen voor de meiden. Daarnaast kocht ik bij de Zeeman een aantal leuke items voor aankomende lente en één van de cadeautjes voor de aankomende verjaardag van de oudste.

Huis 

Dit heeft alles te maken met ons project van de aankomende maanden. Vanwege de complete verbouwing, zal deze post de komende tijd terugkomen. Alle kleine spullen die we zelf bij de bouwmarkt kopen vallen hier onder. Zoals (elektrisch) gereedschap, materialen, verf etc.

Vervoer 

Afgelopen maand maakte we veel kilometers. In totaal werd er drie keer getankt en een aantal keer betaald voor parkeren.

Kleding 

Meer dan €1000 uitgegeven aan kleding, schoenen en tassen afgelopen maand. Oef!! Ik vertelde in het huishoudboekje van januari al dat ik vrij weinig winkel. Dit is dan ook een zeer uitzonderlijke situatie. Zeker nadat we in januari ook al een behoorlijk bedrag uitgaven aan kleding. Sinds het begin van mijn financieel plan is dit niet meer voorgekomen. Toch hebben we hier ontzettend veel voor aangeschaft, deels ook als verjaardagscadeaus. Meerdere paren schoenen, 2 prachtige tassen en een stapel kleding. De komende tijd zijn wij voorzien.

Overig 

De sluippost van de variabele lasten. Alle kleine bedragen van winkels zoals bijvoorbeeld de Action vallen hier bijvoorbeeld onder.

Uitjes 

In januari schafte we een jaarabonnement aan voor een park hier in de buurt. Ons eerste bezoekje is inmiddels geweest. Hier kochten we meteen een tien rittenkaart voor het parkeren à €35.

Zorg 

Wederom nog een deel van het eigen risico van 2019.

Totale uitgaven februari 

Dacht ik dat januari een dure maand was? Dat had ik even mis. Met een totaalbedrag van €4167,93 doet februari daar een flinke smak geld bovenop. Ik bleef netjes binnen mijn boodschappenbudget en de vaste lasten zijn ook mooi laag. Maar de post kleding was torenhoog. Ondanks dat het bewuste keuzes zijn geweest, voelt het toch een beetje zuur. Je begrijpt wel dat de komende maanden die post niet boven €0 mag uitkomen!

Was februari een goede maand voor je huishoudboekje?

4 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *