Keuze 1: verbouwen of verhuizen?
Keuze 1: verbouwen of verhuizen?

Keuze 1: verbouwen of verhuizen?

Na een stilte van een maand, verscheen afgelopen maandag weer een artikel hier op TheMoneyMindset. Hierin vertelde ik de reden van mijn online afwezigheid. Het was een drukke periode waarin we een aantal belangrijke knopen hebben doorgehakt. En zoals beloofd, zou ik daar nog uitgebreid op terugkomen. Een van die keuzes heeft betrekking op onze woning. Keuze 1: willen we gaan verbouwen of verhuizen? Aangezien dit een behoorlijke impact heeft op financieel gebied, kan een artikel hierover natuurlijk niet ontbreken op TheMoneyMindset.

Keuze 1: Verbouwen of verhuizen?

Laat ik voorop stellen dat dit natuurlijk een ontzettend luxe probleem is. Iets waar ik mij absoluut bewust van ben. Toen wij deze woning een aantal jaar geleden kochten, was deze alles behalve “modern” te noemen. Het was geen bouwval, maar absoluut niet onze smaak. Aangezien ik destijds hoogzwanger was, zag ik een verbouwing absoluut niet zitten. En toen ik een paar maanden na de bevalling wéér zwanger werd, besloten we het onderwerp verbouwing op de lange baan te schuiven. Gelukkig hebben we in die tijd niet stil gezeten. Er werden nieuwe rolluiken en screens geplaatst, de achtertuin werd vernieuwd en het hele dak werd vol zonnepanelen gelegd. Het afgelopen jaar begon het langzaam te kriebelen. Zeker nu de meiden dalijk allebei op de basisschool zitten en een hectische periode wordt afgesloten. We hielden de huizenmarkt in de gaten en een zoekopdracht bij Funda werd ingesteld. Met een eisenlijstje en een bepaald budget in ons hoofd, zijn we na al dat zoeken niet op dát huis uitgekomen. Een huis waar we écht enthousiast over zijn. Daarom..

Het antwoord: verbouwen!

Hebben wij besloten te gaan verbouwen. We wonen op een fijne plek. De buurt is ideaal voor kinderen, met de belangrijkste winkels binnen 700 meter. De school op loopafstand. Een treinstation binnen 900 meter. De tuin is met meer dan 20 meter diepte groot genoeg. We hebben een dubbele garage. En het huis heeft genoeg mogelijkheden. Daarnaast is het financieel gezien véél voordeliger om te gaan verbouwen dan een nieuwe woning te zoeken op dit moment. We moeten of gaan inleveren op ruimte, of op plaats, of meer geld uitgeven dan wij willen.

En nu?

Nu we de keuze hebben gemaakt, gaat er een complete wereld voor ons open. Naast dat het niet de meest gunstige tijd is om een woning te kopen, zijn goede vakmensen misschien nog wel schaarser. Het kost tijd, heel veel tijd. Bedrijven zoeken, afspraken maken, offertes opvragen. Vooral wanneer je het óók nog eens budgetvriendelijk wilt houden.

Natuurlijk heeft dit gevolgen voor onze weg naar meer financiële vrijheid. Want het gaat geld kosten, behoorlijk véél geld. Welke keuzes we hierin precies maken, en of de nieuwe mijlpaal van €100.000 op 1-7-2021 haalbaar is? Daarover lees je de komende tijd alles op TheMoneyMindset.

En mochten jullie ook geïnteresseerd zijn in verbouw- en kluservaringen? Laat dat dan zeker even weten!

4 Comments

 1. Ikkelien

  Omdat de meeste mensen tegenwoordig kiezen voor verbouwen, hebben de vakmensen het hartstikke druk.
  Mijn man is zo’n vakman. Hij heeft een eenmansbedrijf en richt zich vooral op het verbouwen van keukens, badkamers, zolders enz.
  Als je hem nu voor een klus vraagt, ben je in oktober aan de beurt…

  1. D

   Ja een half jaar werkvoorraad is niet vreemd hebben we inderdaad gemerkt. Maar gezien de omvang van de verbouwing, is het bij ons vooral belangrijk dat de werkzaamheden mooi aansluiten. Wel fijn zo’n handige man!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *