In 2020 ga ik 15% besparen op mijn boodschappen
In 2020 ga ik 15% besparen op mijn boodschappen

In 2020 ga ik 15% besparen op mijn boodschappen

In 2019 is het me al gelukt om flink te besparen op het boodschappenbudget. Ik ben hier al erg blij, want ik merk er in het dagelijks leven bijna niets van! Natuurlijk, in het begin is het even wennen. Maar na een tijdje heb je weer een nieuw ritme gevonden. Daardoor ging ik nadenken.. Als ik zo eenvoudig geld kan besparen, dan is er misschien nog meer mogelijk. Eind 2019 bedacht ik dan ook een nieuwe uitdaging. In 2020 ga ik 15% besparen op mijn boodschappen. Niet omdat het moet, maar omdat ik het belangrijk vind jezelf altijd uit te dagen #challengeyourself!

Nieuwe boodschappenbudget voor 2020 wordt €375

Een jaar geleden gaf ik bijna €700 per maand uit aan boodschappen (en allemaal spullen die ik dus niet nodig had)! Afgelopen maanden gaf ik gemiddeld €450 per maand uit. En nu ga ik voor €375 per maand. Dat wordt mijn nieuwe maandelijkse boodschappenbudget in 2020! Om goed te kunnen vergelijken:

WELNIET
Het budget is per maandKapper
2 volwassenen en 2 kleine kinderenMijn huidverzorging
Alle producten in de supermarkt voor worden gekochtZelfzorg medicijnen (van de drogist)
Alle huishoudartikelen (wasmiddel, schoonmaakmiddel, wc papier, vaatwastabletten etc)
Alle standaard verzorging (shampoo, tandpasta, scheerschuim etc)

Geld over? Dat gaat mee naar de volgende maand.

#challengeyourself

De komende tijd zullen er meer blogposts verschijnen met tips en tricks. Allemaal in het teken van besparen op je boodschappen. Heb je daarnaast ook Instagram? Met #challengeyourself en #themoneymindset krijg je ook een kijkje achter de schermen. Zo blijf je op de hoogte en zie je of het mij lukt om elke maand voor maximaal €375 boodschappen te doen? Mocht je dat leuk vinden, volg mij daar dan ook! Dus denk jij, ik geef de laatste tijd toch wel erg veel geld uit aan boodschappen? Wat geld besparen is altijd welkom! Doe dan gezellig mee! Het delen van jouw ervaringen kan anderen alleen maar inspireren.

8 Comments

  1. wil verbaas

    Daar we,(2 volwassenen en 2 katten) rond de 50 euro per week uitgeven(soms wat meer) zal het de uitdaging niet worden,wel sla ik zoveel mogelijk in voor de voorraadkast en vries,als de dingen die we gebruiken 1 + 1 zijn.35% en 50 % (bij Coop vooral)vlees en vis,verse zaken zoals groenten en fruit haal ik in de aanbieding en markt,we eten gevarieerd en lekker.ik koop op basis van wat we hebben,de echte aanbiedingen en vanaf de zomer wat onze grote moestuin geeft(ook veel fruit) mijn bedoeling was wat ik wekelijks uitspaar in een pot te doen,maar gezien het feit dat ik in 2 weken van dit jaar al zo’n 50.euro bespaarde gaat het bedrag wel erg hoog worden,kattenvoer kost aardig wat tegenwoordig merk ik.

  2. Mijn website heet niet voor niets Stellaiszuinig….. I love a good challenge!! Leuk en ik ben benieuwd hoe en of het allemaal lukt! Ik ga een jaar geen geld uitgeven aan kleding, schoenen en accessoires. Ik heb het eerder gedaan en weet dat ik het kan, en krijg er een enorme kick van!

  3. Ik begrijp dat bij een blog zoals deze de nadruk ligt op het goedkoper boodschappen doen. Maar de goedkoopste producten zijn niet altijd het beste voor de wereld. Enig zins letten op de duurzaamheid van d eproducten en biologische producten vind ik ook belangrijk. Persoonlijk heb ik voor een betere wereld graag daar een paar extra euro’s voor over.

    1. D

      Bedankt voor je reactie! Daar ben ik het deels ook absoluut mee eens. Zelf probeer ik er ook op te letten. Wij eten bijvoorbeeld geen vlees en vis. Eten veel seizoensgebonden. Letten op portiegrootte. Letten op hoeveelheid afval.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *