Geld verdienen aan je spaarrekening is verleden tijd
Geld verdienen aan je spaarrekening is verleden tijd

Geld verdienen aan je spaarrekening is verleden tijd

Gisteren was het groot nieuws. De ABN Amro verlaagt de spaarrente naar 0%. Hiermee zijn ze de eerste grootbank die dit doet. Hoewel het als een grote schok en met verbazing werd gebracht, was het natuurlijk te verwachten. Ze mogen dan de eerste grootbank zijn die dit doet, maar ze zeker zijn niet de eerste bank. Andere kleinere banken, zoals Triodos en Evi van Landschot, deden dit namelijk al eerder. Geld verdienen aan je spaarrekening, voor de bank was het al verleden tijd. Nu ook voor de spaarder.

In augustus schreef ik deze blogpost over de spaarrente. De topman van ING gaf toen al aan dat de bank een negatieve spaarrente overweegt. Banken zitten nu al tegen of op de 0% rente, dus de kans wordt steeds groter. Ik ben benieuwd of mijn glazen bol uitkomt.

Laat jouw spaargedrag hier niet door beïnvloeden. Onbewust krijg je met dit soort berichten misschien het gevoel dat sparen geen zin (meer) heeft. Omdat je nu geen rente meer ontvangt en dus geen beloning meer krijgt. Toch gaat sparen niet alleen om het krijgen van rente. Je spaart ook om andere redenen. Het aanleggen van een buffer, voor de eerste inleg om een huis te kopen of juist om de hypotheek af te lossen.

Stop niet met sparen! Maar maak een plan en werk naar jouw gelddoelen toe!

Geld verdienen aan je spaarrekening is verleden tijd. De tijd dat je makkelijk 4% rendement haalde door je geld op een spaarrekening te zetten, dat is lang geleden. Nu is lenen ontzettend voordelig en kost sparen geld.

Welke mogelijkheden zijn er nu dan wel nog? Kies voor een spaarrekening waar je wel nog een kleine rente ontvangt. Op dit moment bieden bijvoorbeeld Lloyds bank en NIBC Direct nog 0,20%. Een goede buffer is altijd belangrijk. Een buffer biedt zekerheid om onverwachte gebeurtenissen en kosten op te kunnen vangen.
Buffer geregeld, bekijk dan de mogelijkheid om:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *