Financieel maandoverzicht november
Financieel maandoverzicht november

Financieel maandoverzicht november

Iedere maand kan je hier lezen hoe onze financiën zich ontwikkelen. Zo zie je hoe ons vermogen (hopelijk) groeit, hoeveel we elke maand sparen en wat ik verwacht voor de komende maand. Deze keer het financieel maandoverzicht van november.

Ontwikkeling vermogen november 2019 = 6,9%

Dit gaat enkel over alle spaar- en beleggings(rekeningen). Ons eigen huis, de inboedel en auto’s worden hier dus niet in meegenomen. Met bijna 7% groei zien onze spaar- en beleggingsrekeningen er weer een stuk beter uit! Daarmee hebben wij het jaardoel van 2019 al ruim behaald. Nu het nieuwe jaar in zicht komt, moeten we ook gaan nadenken over onze doelen voor 2020. Waarschijnlijk gaat er het een en ander veranderen in 2020, wat zeker ook invloed heeft op onze persoonlijke financiën. Binnenkort zal ik in een blog hier meer over vertellen.

Spaarquote november 2019 = 63%     

Een spaarquote waar ik zeker zeer tevreden over ben! Zeker gezien afgelopen september en oktober, die qua spaarquote niet in lijn liepen met de verwachtingen. 

  • Oktober 27,66%
  • September 36%
  • Augustus 72%
  • Juli 78,6%

Hierboven een kort overzichtje van onze spaarquote sinds het bestaan van TheMoneyMindset. We hebben als doel een minimum spaarquote van 50% gesteld. Vanaf juli is dit gemiddeld 55,45%. Aan het eind van 2019 zal ik hier nog uitgebreider op terugkomen. 

Vooruitblik december

December heeft op financieel gebied maar een doel: zorgen voor een mooie knaller! Een 13demaand, wat nevenactiviteiten en kerstcadeautjes zijn extra inkomsten die meteen naar de spaar- en beleggingsrekeningen zullen verdwijnen. Aangezien wij het merendeel van de cadeaus gedurende het hele jaar al inslaan, zal dit nauwelijks invloed hebben op onze uitgaven komende maand. Tot het – hopelijk knallende – financieel maandoverzicht van december.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *