Financieel maandoverzicht juli
Financieel maandoverzicht juli

Financieel maandoverzicht juli

Gezien het korte bestaan van TheMoneyMindset, is dit het allereerste financieel maandoverzicht van juli. Iedere maand kan je hier lezen hoe onze financiën zich ontwikkelen. Zo zie je hoe ons vermogen ontwikkelt, hoeveel we elke maand sparen en wat ik verwacht voor de komende maand.

Ontwikkeling vermogen juli 2019 = 12,4%

Bij bovenstaande reken ik niet ons eigen huis, inboedel, auto’s e.d. Enkel de spaar- en beleggingsrekeningen. Ons vermogen heeft afgelopen maand een flinke boos gekregen. Dit is erg fijn, aangezien de eerste 6 maanden van 2019 niet bepaald budgetvriendelijk waren. Zo hebben we sinds een aantal maanden ons complete dak vol liggen met zonnepanelen, kocht ik een nieuwe fiets, werd het kantoor aangepakt inclusief prachtige imac (een van mijn weinige guilty pleasures) en begonnen vriendlief en ik aan een nieuwe sport (en die aanschafkosten en contributies zijn niet mals). Juli hielp ons dan ook weer goed op weg!

Spaarquote juli 2019 = 78,6%

Het percentage dat we in juli spaarden ten opzicht van ons inkomen was ontzettend hoog, maar liefst 78,6%. De afgelopen jaren hebben we ervoor gezorgd dat de vaste lasten erg laag zijn. Hierdoor is een maandelijkse spaarquote boven de 50% ons minimale doel. Maar door hogere inkomsten afgelopen maand, en een paar mooie meevallers, hebben wij een uitzonderlijk hoog percentage gehaald. Een van die meevallers was een teruggave van de eindafrekening van de energieleverancier.

Vooruitblik augustus

Het financieel maandoverzicht van juli overtreffen zal niet gaan lukken. Er staan echter geen grote kostenposten op de planning. Ik verwacht dan ook niet veel bijzonders en ga uit van een spaarquote van 50%. Op naar de maand augustus.

Had jij een opvallende uitschieter in jouw financiën afgelopen maand?

6 Comments

  1. De maand augustus was bij mij een dure maand: op vakantie, nieuwe bril, hoge tandartsrekening, vliegtickets voor de kerstvakantie, aanbetaling vakantiehuis kerstvakantie en alvast cadeau voor verjaardag partner gekocht. Niets gespaard helaas! In september nog een grote tandartsuitgave want dan krijg ik mijn, voorlopig laatste, implantaat. Daarna is het hopelijk even klaar met die grote uitgaven.

    1. D

      Dat kan ik me voorstellen, met zoveel uitgaven! Gelukkig zitten er ook “toekomstige” uitgaven bij, zoals de kerstvakantie. Lijkt mij een heerlijk vooruitzicht! Die tandartsrekeningen kunnen duur uitpakken, zeker met zo’n implantaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *