Financieel maandoverzicht december
Financieel maandoverzicht december

Financieel maandoverzicht december

Iedere maand kan je hier lezen hoe de financiën zich ontwikkelen. Zo zie je hoe het vermogen (hopelijk) groeit, hoeveel er elke maand gespaard wordt en wat ik verwacht voor de komende maand. Deze keer het financieel maandoverzicht december.

Ontwikkeling vermogen december 2019 = 7,7 %

Dit gaat enkel over alle spaar- en beleggings(rekeningen). Het eigen huis, de auto’s en inboedel worden hier dus niet in meegenomen. Ten opzichte van november is er weer een positieve ontwikkeling te zien. De knaller waar ik eerder over schreef ontbreekt helaas in het financieel maandoverzicht december, die kwam er namelijk niet. Toch is december financieel beter geweest!

Spaarquote december 2019 = 65,3 %

De spaarquote van december is een mooie afsluiter. Bijna 2/3 van alle inkomsten zijn gespaard of belegd. Door veel – vooral eenmalige – inkomsten kostte dit geen enkele moeite. De cadeaus voor de feestdagen waren namelijk voor het grootste gedeelte al aangeschaft. Hierdoor kon elke extra ontvangen euro direct worden doorgesluisd naar de spaarrekening.

Vooruitblik januari

Voor komende maand verwacht ik geen uitspattingen. Een nieuw kalenderjaar betekent wel vaak de standaard CAO verhoging. Daarnaast zal er waarschijnlijk afscheid worden genomen van een van de auto’s. Daarvoor in de plaats komt een auto van de zaak – die natuurlijk uitsluitend zakelijk gereden wordt. Naar alle verwachting zal deze midden januari worden opgehaald. De verkoop van de privé auto kan dan langzaam worden voorbereid. Mocht deze in januari al worden verkocht, dan zou dit wel een grote positieve bijdrage leveren.

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *