Financieel maandoverzicht augustus
Financieel maandoverzicht augustus

Financieel maandoverzicht augustus

Iedere maand kan je hier lezen hoe onze financiën zich ontwikkelen. Zo zie je hoe ons vermogen (hopelijk) groeit, hoeveel we elke maand sparen en wat ik verwacht voor de komende maand. Deze keer het financieel maandoverzicht van augustus.

Ontwikkeling vermogen aug 2019 = 3,56%

Bij bovenstaande reken ik niet ons eigen huis, inboedel, auto’s e.d. Enkel de spaar- en beleggingsrekeningen. Ondanks de hoge spaarquote, groeide ons vermogen vrij minimaal. Dat kwam aan de ene kant door een wat minder gunstige maand op de beurs. Aan de andere kant wordt het groeipercentage van het totale vermogen elke maand minder, terwijl het spaarbedrag wel hetzelfde blijft.

Spaarquote aug 2019 = 72%

Qua spaarpercentage was augustus wederom een goede maand. Ook deze keer kwamen we boven de 70% uit. Zoals ik al verwachtte, waren er geen grote uitgaven. Daarnaast ontvingen we eindelijk de btw-teruggave van de zonnepanelen. Een behoorlijk bedrag, wat er uiteindelijk voor zorgde dat we ruim boven de 50% eindigde.

Vooruitblik september

Na de mooie afgelopen 2 maanden, zal september niet zo’n hoge cijfers laten zien. Het nieuwe schooljaar is weer begonnen, en het normale ritme komt terug. Er komen ook behoorlijk wat studie uitgaven aan, waardoor de kans dat we ons gemiddelde spaarpercentage van 50% nog een uitdaging gaat worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *