Een ton op de bank en een afgelost huis
Een ton op de bank en een afgelost huis

Een ton op de bank en een afgelost huis

De weg naar meer financiële vrijheid is lang. Elke stap die je zet, brengt je wel steeds dichterbij. Na 2019 te hebben afgesloten, schreef ik over de stappen die ik in 2020 wil zetten. Door de percentages is het niet zo concreet, daar komt echter vanaf 2020 verandering in. De titel van deze blogpost verraad namelijk mijn volgende hoofddoel: Een ton op de bank en een afgelost huis. Whaa!! Nu ik het opschrijf klinkt het nog zo onwerkelijk. Wil je graag lezen waarom en hoe ik dat wil gaan aanpakken?

De eerste stap is gezet

Een deel van het doel heb ik al bereikt. Dat afgeloste huis, dat is er al. Wil je graag weten hoe dat precies is gegaan? Ik schreef er eerder hier al over. Die mijlpaal bereiken zorgde ervoor dat ik na ging denken over een nieuw doel. Een echte uitdaging, die mij scherp houdt en misschien ook wel een tikkeltje te pittig.

Nu naar die ton spaargeld op de bank

Het klinkt leuk, een ton spaargeld op de bank. Maar hoe en wanneer ga ik dat bereiken? Ik heb mijzelf als doel gesteld om dit voor mijn 30 ste verjaardag te behalen. Ter informatie, ik ben sinds een paar maanden 28 jaar oud. Dat zou dus betekenen dat ik nog zo’n 21 maanden te gaan heb. Dat is niet veel tijd. Een snelle berekening laat zien dat mijn spaarbedrag dan bijna €4762 per maand moet zijn. Een onrealistisch bedrag. Gelukkig zijn we tweeverdieners, en is er al een mooie buffer. Dus dat maandelijkse spaarbedrag kan een stuk lager. De maandelijkse inleg op de beleggingsrekening valt hierbuiten. Aangezien dit voor de lange termijn is.

1 ton sparen in 21 maanden. Dat komt neer op bijna €4762 per maand!

Door jullie gaat het lukken!

Juist door zo open te zijn over mijn volgende doel, gaat het lukken. Ik verplicht mijzelf namelijk om jullie op de hoogte te houden van mijn voortgang. En iets wat je water geeft groeit. Met veel aandacht, discipline en motivatie kan het gaan lukken. De komende 1,5 jaar neem ik jullie dan ook mee! Welke acties ga ik ondernemen, welke dingen ga ik laten en waar loop ik tegenaan.

6 Comments

    1. D

      Dankjewel! Misschien nu nog niet, maar je weet nooit wat de toekomst allemaal kan brengen! Wij zijn er ook nog niet! Maar alle ontwikkelingen zie je zeker terug op TheMoneyMindset.

  1. Zo, dat is nog eens ambitie! Goed dat jullie zo jong beginnen. Achteraf gezien is alles gemakkelijk, maar wat als ik dit soort dingen wat meer had gedaan in mijn 20’er jaren… (maarja, toen hield ik me met andere dingen bezig)

    Succes ermee alvast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *