Een gratis opleiding met NL leert door
Een gratis opleiding met NL leert door

Een gratis opleiding met NL leert door

Jezelf blijven ontwikkelen is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor jezelf en je eigen ontwikkeling, maar zeker ook voor (potentiĆ«le) werkgevers. Het zorgt ervoor dat je duurzaam inzetbaar blijft en. Dit kan een uitbreiding van theoretische kennis zijn, maar ook het verbeteren en aanleren van soft skills is in het huidige werkklimaat zeer waardevol. Mijn eigen doel is om jaarlijks een nieuwe training/cursus/opleiding van waarde te volgen. Soms hebben die een stevig prijskaartje, soms valt het mee. Toen ik naar de mogelijkheden voor volgend jaar aan het kijken was, stuitte ik op “NL leert door”. NL Leert door is een initiatief van de overheid om gratis een opleiding of cursus te volgen!

Subsidieregeling NL leert door

De subsidieregeling NL leert door bestaat uit twee verschillende mogelijkheden. Daarover lees je later meer. NL leert door is voor werknemers, flexwerkers, zzp-ers, ondernemers en mensen die momenteel geen werk hebben. Vanaf 1 december 2020 kan iedereen een gratis ontwikkeladvies volgen bij een loopbaanadviseur. Ook kan iedereen vanaf 1 december een gratis cursus of opleidingen volgen.

1. Kosteloos Loopbaanadvies

Sinds 1 december 2020 is het mogelijk om gratis loopbaanadvies te krijgen. Wellicht denk je er al langer over na, of ben je door de Corona crisis helaas genoodzaakt, om je te laten omscholen. Maar weet je nog niet precies wat nu bij je past. Daar kan een loopbaanadviseur je bij helpen. En dat is nu gratis mogelijk. Alle informatie over het gratis loopbaanadvies van NL leert door en hoe je dit kunt aanvragen lees je hier.

2. Gratis opleiding of cursus volgen

Er zijn in Nederland 14 opleiders die subsidie van NL Leert door hebben gekregen. Daardoor kunnen zij een aantal opleidingen en cursussen gratis aanbieden. Aanmelden gaan heel eenvoudig. Je kiest een opleiding of cursus uit bij een van de aanbieders, en zij regelen de rest.

Welke opleidingen en cursussen zijn er allemaal?

Er zijn op dit moment ongeveer 650 gratis cursussen waar je uit kunt kiezen. Voor vrijwel elk vakgebied zijn er opleidingen of cursussen beschikbaar. Wil je over een bepaald financieel onderwerp meer weten? Zoals beleggen, boekhouden, pensioenen, budgetbeheer of excel. Via deze link kun je ze eenvoudig zoeken.

Een tijdje geleden schreef ik ook een artikel over besparen op je studiekosten. Fiscaal gezien gaat er vanaf 2022 namelijk het een en ander veranderen. Vooral als je van plan bent (binnenkort) te starten met een studie, raad ik je zeker aan dit artikel door te lezen. Snel schakelen kan ervoor zorgen dat je geld gaat besparen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *