Dweilen met de geldkraan open
Dweilen met de geldkraan open

Dweilen met de geldkraan open

Ik ben deze blog gestart met meerdere redenen. Een van die redenen, is het creëren van meer financieel bewustzijn. Ik ben er namelijk van overtuigd dat wanneer je bewuster – en met meer kennis – keuzes maakt, je veel meer kan bereiken dan je nu wellicht denkt! Niet alleen op financieel gebied, maar op elk gebied van je leven. Daarom zal er vaker een blogpost zoals deze verschijnen. Door middel van een – soms wat pittige – stelling wil ik jullie prikkelen en uitdagen om na te denken. Vaak kom je zo tot de meest waardevolle ideeën en oplossingen. Let’s start today!

Stelling: De geldkraan verder openzetten helpt niet om droge voeten te houden.

Tegenwoordig zijn er veel huishoudens die moeite hebben met rondkomen. Of nog erger, die schulden hebben en niet weten hoe ze uit de – vaak vicieuze cirkel – moeten komen. Een veelgehoord argument is dan “als ik nou meer zou verdienen, zou ik geen schulden hebben en was alles opgelost.” Maar klopt dit eigenlijk wel? Is er wel een relatie tussen de hoogte van het inkomen en de mate van financiële problemen/disbalans. Een bekend gezegde luid: ‘dweilen met de kraan open.’ Om dan vervolgens de kraan verder open te zetten helpt je niet om droge voeten te houden. Met andere woorden, meer inkomsten helpen je dan niet om uit die vicieuze cirkel te komen. Want bijna altijd zit er – onbewust – een probleem bij de uitgavenkant. Het kan heel verhelderend zijn om daar eens over na te denken. Als je in verhouding meer uitgeeft dan het totale inkomen toelaat, maakt het niet uit hoeveel er binnenkomt. Veel geldproblemen ontstaan door niet de beste keuzes te maken voor de situatie op dat moment.

Ben jij het met de stelling “De geldkraan verder openzetten helpt niet om droge voeten te houden” eens of niet? Graag hoor ik hoe jij er over denkt!

2 Comments

  1. Grote geldproblemen en schulden komen bijna nooit alleen. Vaak is er meer aan de hand. Een scheiding, ontslag, burn out, enz. Als je alleen werkt aan die geldproblemen gaat het geheid later weer mis. Meer geld is niet de oplossing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *