Buddy-app: jouw nieuwe financiële vriend?
Buddy-app: jouw nieuwe financiële vriend?

Buddy-app: jouw nieuwe financiële vriend?

Een aantal gemeentes hebben o.a. met de Rabobank een nieuwe app ontwikkeld. De bedoeling is dat deze Buddy-app jouw nieuwe digitale, financiële vriend wordt, die je gaat helpen om jouw leven op financieel gebied gemakkelijker te maken. Klinkt ideaal, toch?

De app is vooral bedoeld voor huishoudens die problemen ervaren op financieel gebied of deze juist willen voorkomen. Al je uitgaven worden in categorieën ingedeeld en ook je vaste lasten worden in kaart gebracht. Vervolgens worden deze bedragen gereserveerd, zodat je daadwerkelijk ziet welk bedrag er over blijft om vrij te besteden.

Wat is er allemaal mogelijk met deze app?

  • Je kan hem koppelen met al je bankrekeningen, zodat je een overzicht krijgt van je financiële situatie;
  • De app kan automatisch berichten sturen naar bijvoorbeeld de Belastingdienst, om te voorkomen dat je naheffingen krijgt;
  • Op basis van jouw situatie kijkt de app of je eventueel recht hebt op uitkeringen of toeslagen;
  • Tevens beschikt hij over een chatfunctie, die je van tips kan voorzien en antwoorden kan geven op jouw vragen over geldzaken.

Wat vind ik?

Ik vind het goed dat er gekeken wordt naar nieuwe manieren om huishoudens die moeite hebben met hun financiën te helpen. En als de app alles gaat doen wat het beloofd, kan het wellicht voor meer mensen een goed hulpmiddel zijn. Het is altijd wel belangrijk om in gesprek te blijven over jouw financiële situatie. Jij bent uiteindelijk de kapitein van je eigen geldzaken!

Ben je nu zelf benieuwd naar de deze Buddy-app? Dan moet ik je helaas teleurstellen. Hij is (nog) niet te verkrijgen in de App-store. De komende vier maanden wordt deze namelijk getest door een groep mensen die net uit de schuldhulpverlening komen. Wil je er toch meer over weten, kijk dan zeker op de site van Buddypayment.

Denk jij dat deze Buddy-app een nieuwe financiële vriend wordt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *