Now Reading
Mijn energieverbruik februari 2020

Mijn energieverbruik februari 2020

Mijn energieverbruik februari 2020

Een gezin van 4, in een woning van 145m2 met een dak vol zonnepanelen en een energiemaandbedrag van €45,-. Hoe wij ervoor gaan zorgen dat dit bedrag nog te hoog is, dat lees je ook deze maand weer in mijn energieverbruik februari 2020.

Elektriciteitsverbruik februari = 142 kWh

In februari verbruikte we met 142 kWh minder dan in januari. De grootste oorzaak van de verschillen in ons elektriciteitsverbruik is voor een groot deel te wijden aan de warmtepompdroger. Zodra ik deze vaker gebruik, zie ik het meteen terug in een hoger verbruik.

Opbrengst zonnepanelen februari = 99,8 kWh 

In februari tikte de opbrengst van de zonnepanelen net geen 100 kWh aan. Daarmee ontstaat er langzaam weer een stijging. Ik ben benieuwd of we de geschatte opbrengst van 3600 kWh op jaarbasis gaan halen. Op dit moment zitten we op ongeveer 2300 kWh. Met nog 3 maanden te gaan wordt dát nog een hele uitdaging.

Gasverbruik februari = 82 m

Net zoals het elektriciteitsverbruik, verbruikte we ook minder gas dan in januari. Iets wat ik in het vorige maandoverzicht ook al voorspelde. Niet gek, aangezien ook februari niet winters te noemen was.

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

COPYRIGHT 2020 The Money mindset. ALL RIGHTS RESERVED.

Scroll To Top