Now Reading
Energieverbruik december

Energieverbruik december

Energieverbruik december

Een gezin van 4, in een woning van 145m3 met een dak vol zonnepanelen en een energiemaandbedrag van €45,-. Hoe wij ervoor gaan zorgen dat dit bedrag nog te hoog is, dat lees je ook deze maand weer in TheMoneyMindset energieverbruik december! 

Elektriciteitsverbruik december = 169 kWh

Het energieverbruik in december kent een lichte stijging ten opzicht van november. En dat terwijl ons huis sinds 6 december vol hangt met allerlei prachtige (kerst)verlichting. Led-verlichting, dat dan weer wel!

Opbrengst zonnepanelen december = 61 kWh 

Gemiddeld genomen hebben de zonnepanelen in de maand december elke dag 2 kWh opgebracht. Natuurlijk lang niet genoeg om ons verbruik af te dekken, maar gezien de korte en donkere dagen niet slecht.

Gasverbruik december = 103 m

Puur toeval, verbruikte we afgelopen maand net zoveel gas als in november. Ondanks dat de winter is begonnen deze maand, is er niets van te merken. Dat zie je dan ook terug in ons gasverbruik.

Op dit moment betalen wij een maandbedrag van €45,- aan onze energieleverancier. Zoals het er nu naar uitziet, gaan wij hiervan waarschijnlijk de helft terugkrijgen! Dat zou betekenen dat wij dalijk op jaarbasis nog geen €250,- kwijt zijn, en dan hebben wij niet eens een gasloos huis. De berekende terugverdien tijd voor de aanschaf van de zonnepanelen wordt dan ook korter.

View Comments (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

COPYRIGHT 2020 The Money mindset. ALL RIGHTS RESERVED.

Scroll To Top