Now Reading
Welke doelen heb ik voor 2020

Welke doelen heb ik voor 2020

Welke doelen heb ik voor 2020

Gisteren kon je al lezen hoe 2019 mij financieel is afgegaan. Ik gaf toen ook aan dat ik met een meerjarenplan werk. Het helpt namelijk om niet alleen naar de volgende maand of aankomend jaar te kijken, maar ook een paar jaar verder. Verwachte grote uitgaven kan je zo beter incalculeren, en je ziet zo beter of je op koers lift. Maar welke doelen heb ik voor 2020?

1 | Een spaarquote van >60%

In 2019 haalde ik een spaarquote van 53%. Doelen zijn er om je scherp te houden en uit te dagen. Voor 2020 zet ik dus in op een spaarquote van minimaal 60% van de inkomsten. In theorie moet dit ook zeker haalbaar zijn. Er staan dit jaar geen grote uitgaven op de planning en ik wil ook zeker zorgen dat de inkomsten ook hoger zijn dan in 2019.

2 | Een groei van het totaal vermogen van >55%

Dit is een behoorlijk ambitieus doel. Naarmate het vermogen elk jaar groter wordt, gaat dit om steeds een absoluut groter bedrag. Maar als ik mijn spaarquote haal, moet ook dit doel slagen.

3 | Onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor passief inkomen

Nu zijn mijn passieve inkomsten relatief gezien erg laag. Ik wil in 2020 dan ook zorgen voor meer passieve inkomsten. Wat precies, dat ga ik de komende maanden eens onderzoeken.

4 | Een betere balans vinden tussen werk – persoonlijke ontwikkeling – gezin

Eigenlijk moet deze stipt op nummer 1 staan. De afgelopen jaren ben ik vaak aan het schipperen tussen werk, mijzelf en het gezin. Ik merk dat dit niet prettig is. Aangezien ik alledrie belangrijk vindt, is mijn doel voor 2020 om hier een balans in te gaan vinden. Zoals je kan lezen, ontbreekt hier TheMoneyMindset. Binnenkort verschijnt er een blog met mijn plannen voor de blog!

5 | Mijn conditie verbeteren

Een vrij vaag doel, maar niet minder belangrijk. Mijn conditie is flink achteruit gegaan. En dat merk ik! Komende jaar ga ik dus aan de bak. Hoe dat er precies uit gaan zien? Dat weet ik nog niet. Wel weet ik dat de auto vaker blijft staan, en ik op de fiets de vinden ben.

Welke doelen heb jij voor 2020?
Meer grip op je financiën krijgen?
Besparen op je uitgaven?
Meer sparen?
Beginnen met beleggen?
Of totaal iets anders?

View Comments (6)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

COPYRIGHT 2020 The Money mindset. ALL RIGHTS RESERVED.

Scroll To Top