Now Reading
Energieverbruik november

Energieverbruik november

Energieverbruik december

Een gezin van 4, in een woning van 145m3 met een dak vol zonnepanelen en een energiemaandbedrag van €45,-. Hoe wij ervoor gaan zorgen dat dit bedrag nog te hoog is, dat lees je ook deze maand weer in TheMoneyMindset energieverbruik november! 

Elektriciteitsverbruik november = 148 kWh

Wederom een behoorlijkste stijging van ons energieverbruik. Naast veel gebruik van de warmtepompdroger, heeft dit ook nog een andere oorzaak. We kwamen er na een weekendje weg achter dat de deur van onze diepvries niet helemaal goed dicht was. Resultaat: Een compleet ijspaleis! Aangezien deze ook al de nodige jaren oud was, absoluut niet zuinig en al enige gebreken vertoonde, hebben we besloten deze te vervangen. Na wat zoek- en speurwerk hebben we een zuinigere en vooral grotere Samsung aangeschaft. 

Opbrengst zonnepanelen november = 91,1 kWh 

De maand november, de eerste maand sinds wij de zonnepanelen hebben dat de opbrengst niet ons gehele elektriciteitsverbruik dekte. Ik ben benieuwd of de opbrengst van de zonnepanelen redelijk stabiel blijft in de wintermaanden, of dat het nog meer kan zakken. 

Gasverbruik november = 103 m3 

Zoals ik al schreef in de vorige TheMoneyMindset energieverbruik, is deze gigantische stijging van ons gasverbruik deze maand ingecalculeerd. De verwarming staat dagelijks aan en de douchebeurten zijn net wat langer. Desondanks is ons verbruik sinds half juni slechts 179 m3. 

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

COPYRIGHT 2020 The Money mindset. ALL RIGHTS RESERVED.

Scroll To Top