Now Reading
Energieverbruik oktober

Energieverbruik oktober

Energieverbruik december

Sinds de uitbreiding van ons gezin steeg die langzaam, de energierekening. Waar we ooit begonnen met €50,- per maand – hallo tweeverdieners met een appartement die werkelijk nooit thuis waren – steeg dat tot meer dan het dubbele. En die – in mijn ogen – hoge energierekening vond ik zonde! Dat geld kon ik veel beter besteden. Na een aantal maanden er bewust mee bezig te zijn geweest, en de recente aanschaf van zonnepanelen, betalen wij elke maand een bedrag van €45,- aan onze energieleverancier. Die €45,- moet voldoende zijn om het verbruik van een vierpersoonsgezin, in een woning van 145m3 met een dak vol zonnepanelen af te dekken. Hoe we aan dit bedrag komen, dat lees je ook deze maand weer in TheMoneyMindset energieverbruik oktober! 

Elektriciteitsverbruik oktober = 118 kWh

Deze maand is er een duidelijke stijging van ons elektriciteitsverbruik. We hebben namelijk in oktober ruim 29% meer elektriciteit verbruikt.

Opbrengst zonnepanelen oktober= 149,5 kWh 

 De kortere dagen, de vele regen en bewolking zorgde voor een opbrengst van net geen 150 kWh. Aangezien we de panelen pas sinds het begin van de zomer hebben, kan ik deze opbrengst niet vergelijken met voorgaande jaren. Aangezien de panelen nog steeds meer opbrengen dan we daadwerkelijk verbruiken (149,5 – 118 = teruglevering van 31,5 kWh), kan ik niet meer dan tevreden zijn.

Gasverbruik oktober = 25 m3 

Oktober, de maand waarin voor het eerst de verwarming aanging. Om precies te zijn op 30 oktober. Vanzelfsprekend is ons gasverbruik van deze maand dan ook licht gestegen ten opzicht van de maand september. De komende maanden zal de stijging veel groter zijn.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

COPYRIGHT 2020 The Money mindset. ALL RIGHTS RESERVED.

Scroll To Top