Now Reading
Financieel maandoverzicht september

Financieel maandoverzicht september

Financieel maandoverzicht

Iets later dan normaal, maar alsnog kan je hier lezen hoe afgelopen maand er financieel aan toeging. Iedere maand kan je hier lezen hoe onze financiën zich ontwikkelen. Zo zie je hoe ons vermogen (hopelijk) groeit, hoeveel we elke maand sparen en wat ik verwacht voor de komende maand. Deze keer het financieel maandoverzicht van september.

Ontwikkeling vermogen september 2019 = 1,55%

Bij bovenstaande reken ik niet ons eigen huis, inboedel, auto’s e.d. Enkel de spaar- en beleggingsrekeningen. Een mooie groei heeft ons vermogensgrafiekje van september helaas niet laten zien. Dit komt doordat de inkomsten wat lager waren dan de maanden ervoor. Daarnaast waren er ook weer wat grote uitgaven. Zo hebben wij een aantal zaken opgeknapt aan onze woning (waaronder raambekleding, en dat is behoorlijk prijzig!) en waren er wat zorgkosten die onder het eigen risico vielen/niet vergoed werden. Ook de aanschaf van een compleet nieuw bed met matras en nachtkastjes, was weer een goede investering voor de komende 10 jaar.

Spaarquote september 2019 = 36%

Ondanks de lagere inkomsten van afgelopen maand, en incidentele hogere uitgaven, hebben we een spaarquote van 36% gehaald. En daar kan ik natuurlijk niet ontevreden over zijn. Juist deze maanden doen mij beseffen dat het ontzettend fijn is wanneer je vaste lasten erg laag zijn. Wat met al die uitgaven van deze maand, hebben we toch nog een mooi bedrag weten te sparen. Iets wat zeker motiveert!

Vooruitblik oktober

Oktober wordt een drukke en financieel gezien een saaie maand. Met hogere inkomsten en geen verwachte incidentele uitgaven, verwacht ik dat het voor het maandoverzicht een mooie maand gaat worden.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

COPYRIGHT 2020 The Money mindset. ALL RIGHTS RESERVED.

Scroll To Top