Now Reading
Energieverbruik september

Energieverbruik september

Energieverbruik december

Sinds de uitbreiding van ons gezin steeg die langzaam, de energierekening. Waar we ooit begonnen met €50,- per maand – hallo tweeverdieners met een appartement die werkelijk nooit thuis waren – steeg dat tot meer dan het dubbele. En die – in mijn ogen – hoge energierekening vond ik zonde! Dat geld kon ik veel beter besteden. Na een aantal maanden er bewust mee bezig te zijn geweest, en de recente aanschaf van zonnepanelen, betalen wij elke maand een bedrag van €45,- aan onze energieleverancier. Die €45,- moet voldoende zijn om het verbruik van een vierpersoonsgezin, in een woning van 145m3 met een dak vol zonnepanelen af te dekken. Hoe we aan dit bedrag komen, dat lees je ook deze maand weer in TheMoneyMindset energieverbruik september! 

Elektriciteitsverbruik september = 91 kWh

Een lichte stijging van ons elektriciteitsverbruik vergeleken met vorige maand. Dit is ook verklaarbaar, aangezien het vroeger donker wordt en de lampen vaker en langer aanstaan. Daarnaast heb ik wegens tijdgebrek en het slechtere weer de wasdroger ook weer eens aangehad. Desondanks ben ik weer zeer tevreden met ons energieverbruik van september.

Opbrengst zonnepanelen september= 289,50 kWh 

De panelen hebben in de maand september gezorgd voor een opbrengst van 289,50 kWh. Een mooie opbrengst, gezien de vele bewolking en onstuimige weer van deze maand. In totaal hebben de panelen al gezorgd voor een opbrengst van 1.88 MWh.

Gasverbruik september = 19 m3 

We verbruikten afgelopen maand 19 m3, dat is een stijging van bijna 50% ten opzichte van de maand augustus. Dit heeft enkel te maken met vaker en langer warmer douchen. De verwarming hebben we namelijk nog niet gebruikt.

Heb jij de verwarming al aangehad?

View Comments (5)
  • Nee, wij hebben de verwarming nog niet aan gehad en hopen dit tot 1 november vol te houden, dat is vorig jaar ook gelukt. Wat ik me alleen afvraag is of jullie energieverbruik de afname is bij de energieleverancier of ook inclusief hetgene wat jullie direct van de zonnepanelen verbruiken?

    • Met die warme dagen van de afgelopen week is de kans groter dat jullie dat wel gaat lukken! Ons energieverbruik is echt ons “complete verbruik” van die maand. Mochten we dus geen zonnepanelen hebben gehad, dan zouden we voor de maand september voor het verbruik van 91 kWh moeten betalen.

    • Jullie gasverbruik vind ik dan weer knap! Maar als ik kijk naar de verdeling van ons gasverbruik, en zie dat ruim 25% van ons gasverbruik door de verwarming komt (die ook nog niet is aangeperst), verwacht ik dat wanneer wij de cv ketel gaan vervangen, dit ook nog een besparing kan opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

COPYRIGHT 2020 The Money mindset. ALL RIGHTS RESERVED.

Scroll To Top