Now Reading
Energieverbruik augustus

Energieverbruik augustus

Energieverbruik december

Sinds de uitbreiding van ons gezin steeg die langzaam, de energierekening. Waar we ooit begonnen met €50,- per maand – hallo tweeverdieners met een appartement die werkelijk nooit thuis waren – steeg dat tot meer dan het dubbele. En die – in mijn ogen – hoge energierekening vond ik zonde! Dat geld kon ik veel beter besteden. Na een aantal maanden er bewust mee bezig te zijn geweest, en de recente aanschaf van zonnepanelen, betalen wij elke maand een bedrag van €45,- aan onze energieleverancier. Die €45,- moet voldoende zijn om het verbruik van een vierpersoonsgezin, in een woning van 145m3 met een dak vol zonnepanelen af te dekken. Hoe we aan dit bedrag komen, dat lees je ook deze maand weer in TheMoneyMindset energieverbruik augustus!

Elektriciteitsverbruik augustus = 79 kWh

Wederom onder de 80 kWh gebleven. Gezien het mooie weer heb ik ook in augustus geen gebruik gemaakt van de wasdroger. En dat zie ik duidelijk terug in ons elektriciteitsverbruik. Met de hoeveelheid was die wekelijks onze wasmachine van binnen ziet – gemiddeld worden hier namelijk zo’n 7 wassen per week gedraaid, in een wasmachine van 9 kilo – merk je het al snel wanneer de droogmolen buiten fanatiek wordt gebruikt en de wasdroger stil in een hoekje staat.

Opgewekte elektriciteit augustus = 440 kWh

Waar ik had verwacht dat augustus zeker wel vergelijkbaar zou zijn met juni/juli, valt dat toch behoorlijk tegen. In ieder geval dit jaar. Met bijna 25% minder opbrengst t.o.v. juni, en 10% minder opbrengst t.o.v. juli, eindigde de maand augustus met 440 kWh. Ik ben niet ontevreden, maar had dit niet verwacht.

Gasverbruik augustus = 13 m3

Deze maand was vrij vergelijkbaar met juli wat betreft ons gasverbruik. Uiteindelijk verbruikte we iets minder, namelijk 13 m3. Dat lag ook in de lijn der verwachting, aangezien er geen aanzienlijke veranderingen waren ten opzichte van juli.

Wat is jouw grootste energievreter in huis?

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

COPYRIGHT 2020 The Money mindset. ALL RIGHTS RESERVED.

Scroll To Top