Now Reading
Energieverbruik juli

Energieverbruik juli

TheMoneyMindset energieverbruik

Sinds de uitbreiding van ons gezin steeg die langzaam, de energierekening. Waar we ooit begonnen met €50,- per maand – hallo tweeverdieners met een appartement die werkelijk nooit thuis waren – steeg dat tot meer dan het dubbele. En die – in mijn ogen – hoge energierekening vond ik zonde! Dat geld kon ik veel beter besteden. Na een aantal maanden er bewust mee bezig te zijn geweest, en de recente aanschaf van zonnepanelen, is ons geschatte maandbedrag nu €45,-. Hoe we aan dit bedrag komen, dat lees je elke maand in TheMoneyMindset energieverbruik! Het verbruik is van een vierpersoonsgezin, in een woning van 145m3 met een dak vol zonnepanelen.

Elektriciteitsverbruik juli = 76 kWh

Een onverwacht laag verbruik. Gezien er behoorlijk wat ontzettend warme dagen waren in juli, en daarvoor de ventilatoren e.d. veelvuldig gebruikt werden, had ik een veel hoger verbruik verwacht. Daarnaast staan hier dagelijks een vaatwasser, wasmachine en verschillende multimedia apparatuur te draaien.

Opgewekte elektriciteit juli = 487,5 kWh

Wat de zonnepanelen betreft, was de opbrengst van de maand juli een stuk slechter. Ook wat betreft de zonnepanelen was het een maand van uiterste. Zo zorgde 1 juli voor een opbrengst van 24,5 kWh, terwijl 28 juli een extreem slechte opbrengst van 2,8 opleverde. De uiteindelijke maandopbrengst was prima, alhoewel ik nog geen referentieperiode heb t.o.v. vorig jaar.

Gasverbruik juli = 14 m3

Het gasverbruik van de maand juli is geheel te danken aan douchen en koken. Met het warme weer, 2 kinderen en fanatieke sporters, zorgde de douche hier meerdere keren per dag voor verkoeling.

See Also
Financieel-onafhankelijk-worden

Ben jij bewust bezig met je energieverbruik?

What's Your Reaction?
Geen succes
0
Leerzaam
0
Top
0
View Comments (2)
    • Die 76 kWh is echt ons verbruik van de maand juli. Waarom het zo laag is, ik zou het echt niet weten. Zuinige apparatuur denk ik. Daarnaast is dat de totale opbrengst van de panelen. Ons verbruik – die 76 – moet daar dus van worden afgehaald.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

COPYRIGHT 2019 The Money Mindset.

Scroll To Top