Now Reading
Besparen op de apk keuring

Besparen op de apk keuring

Besparen op de APK keuring

Het hebben van een auto is ontzettend handig! Wij hebben er 2, een behoorlijke luxe inderdaad. Hoewel ik niet veel waarde hecht aan spullen: die auto’s zijn mij veel waard. Zeker sinds de komst van onze 2 kinderen. Als mede autobezitter weet je dat het hebben van een auto niet erg budgetvriendelijk is. De afschrijving, wegenbelasting, verzekering, onderhoud en benzine. Tel het bij elkaar op, en de kans dat je schrikt is groot. Maar zijn er manieren om je autokosten te verlagen? Zeker! Een daarvan is besparen op de APK keuring.

De APK

De APK, oftewel de algemene periodieke keuring, is een wettelijk verplichte keuring in Europa. Met als doel het milieu te beschermen en de verkeersveiligheid te bevorderen. Heb je een voertuig in bezit, controleer dan altijd of en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Op dit APK-keuringsschema kan je precies zien wanneer jouw auto voor het eerst op keuring moet. Want rijden zonder geldige APK, betekent een boete van het RDW of de politie. En zou je zelfs een ongeluk veroorzaken met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert je verzekeringsmaatschappij wellicht ook geen geld uit.

APK keuren voor maar €19,95

Voorheen deed ik het zelf ook. Je auto laten keuren bij garages met slogans als “APK keuren voor maar €19,95.” Met als bijkomend voordeel – dacht ik – dat je auto meteen bij een garage staat die reparaties kan uitvoeren. Kortom, lage kosten voor de APK keuring en als er zaken niet goed zijn, kunnen ze meteen gerepareerd worden. Ideaal toch? Nou nee, eigenlijk helemaal niet. Ken je de term: “wij van WC eend adviseren WC eend.” Deze belangenverstrengeling zorgt juist voor een verhoogd risico op onnodige extra kosten. En toeval of niet, ze vonden altijd zaken die extra kosten met zich meebrachten. Aangezien ik wel een beetje klaar was met al die extra kosten, ben ik gaan kijken of er geen andere oplossing was.

Wij van WC eend adviseren WC eend.

Hoe kan je dan wel besparen op de APK keuring?

En die is er. Je auto laten keuren door een onafhankelijk APK-keuringsstation. Hier breng je de auto naartoe, vaak kan dit zelfs zonder afspraak. Je betaald een vast bedrag, gaat zitten en drinkt een lekker bakje koffie en intussen keurt een monteur de auto. Ze repareren niet, ze verkopen niets, hier worden auto’s alleen gekeurd. Mocht blijken dat er iets niet goed is, leggen ze het je uit en laten dit zien. Je kan de auto vervolgens ergens anders laten repareren. Ze hebben dus geen belang bij de uitslag van de keuring, aangezien ze de herkeuring vaak zelfs gratis uitvoeren.

Op deze site vind je een kaart met alle onafhankelijke keuringsstations. Ik raad je zeker aan, mocht de datum van je huidige APK bijna aflopen, hier eens naar te kijken. Ik ben er in ieder geval enthousiast over!

Maakte jij al gebruik van deze manier om jouw auto apk te laten keuren?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

COPYRIGHT 2020 The Money mindset. ALL RIGHTS RESERVED.

Scroll To Top