Now Reading
15 redenen dat je beter bent met geld dan je zelf denkt

15 redenen dat je beter bent met geld dan je zelf denkt

15 redenen dat je beter bent met geld dan je zelf denkt

Het is vaak erg makkelijk om ontevreden te zijn over je persoonlijke financiën. En het kan zelfs demotiverend werken om veel te lezen over financiën en te denken dat je ontzettend achterloopt – dat je de top van de “goed-met-geld-berg” pas bereikt wanneer je een eigen huis hebt, een uitgebreide beleggingsportefeuille of zelfs financieel onafhankelijk bent. Maar dat is natuurlijk allemaal onzin: we hebben allemaal verschillende ideeën over hoe “succesvol” en “ideaal” eruit moet zien. Kijk daarom vooral ook niet naar waar je nu staat, maar hoe ver je al bent gekomen!

Bedenk dat er een behoorlijk aantal huishoudens van salaris-tot-salaris leeft, een schuld heeft, en geen noodfonds heeft voor een onverwachte uitgave. Waarschijnlijk realiseer je dan al snel dat je het financieel beter doet dan je in eerste instantie dacht.

Deze 15 redenen laten juist zien dat je op de goede weg bent om beter met geld te zijn.

1. Je weet wat je bezit, wat je schulden zijn, je weet wat je verdient en je hebt op zijn minst een paar gelddoelen die je zou willen bereiken.

2. De rekeningen betaal je elke maand op tijd (met misschien 1 of 2 uitzonderingen). En je voelt niet constant dat vervelende gevoel dat je iets vergeten bent te betalen.

3. Je hoeft het saldo van je bankrekening niet te checken terwijl je staat te wachten in de rij van de supermarkt.

4. Elke maand kan je wat geld overboeken naar je spaarrekening, al is het een paar euro.

5. Je kookt extra porties die je vervolgens invriest om een andere keer te eten. 

6. Je weet wat een noodfonds is, waarom het belangrijk is, en je hebt er zelf een of bent ermee bezig.

7. Boodschappen doe je met behulp van een maaltijdplan en een lijstje, op een moment dat je geen honger hebt.

8. Je kent jouw valkuilen en bent er over het algemeen redelijk goed in het vermijden hiervan.

9. Je gebruikt een agenda om belangrijke herinneringen voor jezelf in te stellen.

10. Er tenminste 1 geld-app op je telefoon staat waarmee je op schema kunt blijven voor belangrijke doelen 

11. Je doorloopt je bankafschrijvingen regelmatig om er zeker van te zijn dat je niet nog steeds per ongeluk betaalt voor de shit die je wilde annuleren.

12. Je weet wat een competitief salaris is voor je huidige baan.En als je dat nog niet hebt, heb je een plan om het te krijgen.

13. Het maakt niet uit hoeveel je elke maand kan sparen, je weet dat het moet worden geautomatiseerd. Zodat het geld nooit je betaalrekening ziet – want hoe meer je het ziet, hoe groter de kans is dat je het uitgeeft.

14. Zelfs als je dingen als beleggen, een huis kopen of sparen voor je pensioen nog niet kunt doen, heb je jezelf op zijn minst vertrouwd gemaakt met alle voorwaarden en weet je welke stappen je moet nemen als je hiermee wilt gaan beginnen.

15. Je bent niet bang om vragen te stellen, je vindt het belangrijk om te lezen over wat je nog niet weet, en je draagt het onderwerp geld naar voren tijdens een gesprek, omdat je weet dat praten over geld de eerste stap is naar er echt heel goed mee bezig zijn.

Ben jij beter met geld dan je zelf dacht?

View Comments (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

COPYRIGHT 2020 The Money mindset. ALL RIGHTS RESERVED.

Scroll To Top