Now Reading
Besparen op je mobiele databundel

Besparen op je mobiele databundel

besparen mobiele databundel

De volgende manieren helpen je om te besparen op je mobiele databundel. Wanneer je minder data verbruikt, kan je gaan kijken naar een abonnement met minder mb’s. Met als doel om natuurlijk wat euro’s goedkoper uit te zijn.

Check je data overzicht

Kijk regelmatig hoeveel data je de rest van de maand nog over hebt. Vrijwel alle providers hebben een app, waarbij je op een paar minuten nauwkeurig het verbruik kan nagaan.

Gebruik minder mobiel dataverkeer

Aansluitend op bovenstaande, kan je precies nakijken hoeveel apps verbruiken. Als je vervolgens naar “instellingen -> mobiel netwerk -> gebruik mobiel dataverkeer” gaat, kan je aangeven welke apps gebruik mogen maken van mobiele data. Wil je bepaalde apps alleen offline gebruiken, vink dit dan aan.

Geen mobiel internet, wel wifi!

Is er gratis wifi beschikbaar, maak er dan zo veel mogelijk gebruik van. Het zorgt ervoor dat je eigen bundel niet gebruikt wordt, en die mb’s dus mooi ongebruikt blijven. Vooral wanneer je nu vaak youtube of Netflix gebruikt, ga je het verschil zeker merken!

Stop met het automatisch synchroniseren van apps

Wanneer je jouw telefoon gebruikt, gebeurt er op de achtergrond veel activiteit die je niet meteen ziet. Of je de apps nu hebt geopend of niet, Google Play of de App store controleren op updates, je e-mailinbox worden continue ververst, nieuwe berichte op sociale media apps. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het steeds synchroniseren van al deze gegevens kost – ongemerkt – steeds mb’s.

Zorg ervoor dat cloud-apps alleen gebruikmaken van Wi-Fi-synchronisatie

Hetzelfde geldt ook voor je cloudopslag. Het is altijd verstandig om een cloudsyncronisatie in te stellen op je telefoon. Zorg er dan wel voor dat deze alleen gebruikt wordt via wifi. Bij Apple kan je de iCloud-synchronisatie via mobiele data uitschakelen door: instellingen -> mobiel -> iCloud Drive.

Gegevenscompressie inschakelen

Huh, wat? Er zijn verschillende apps die gebruik maken van een technologie om je gegevensgebruik te verminderen. De kans is zelfs groot dat je er al een gebruikt, zonder het te weten. Een daarvan is Google Chrome. Chrome heeft namelijk een ingebouwde tool voor het opslaan van gegevens, je kan deze vinden via: instellingen -> databespaarder.

Gebruik de mobiele website

Vaak heeft een website ook een mobiele versie. Is dit het geval? Gebruik deze dan ook zeker! Deze mobiele sites zijn simpeler van opzet, hierdoor laden ze sneller en verbruiken ze minder data. Ook het verwijderen van je internet cache is niet slim. Het voorkomt namelijk dat op site’s waar je vaker komt, de afbeeldingen niet steeds opnieuw geopend hoeven te worden.

Stop met het streamen van muziek

Het streamen van muziek – maar zeker ook films – gebruikt veel mb’s. Vooral als je het geregeld doet. Wanneer je ervoor zorgt dat je de muziek hebt gedownload, scheelt dat aanzienlijk!

Sluit apps als je ze niet gebruikt

Je apps kunnen ook op de achtergrond draaien en zich verversen en data verbruiken. Zonder dat je het doorhebt. Om dit te voorkomen moet je ze na gebruik de app uitschakelen. Bij de iPhone doe je dit bijvoorbeeld de 2 keer op de homebutton te klikken en de apps vervolgens omhoog te vegen. Denk er ook aan om “het op de achtergrond verversen van apps” uit te schakelen. Ga hiervoor naar “instellingen -> algemeen -> ververs op de achtergrond.

Op welke manieren probeer jij te besparen op je mobiele databundel?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

COPYRIGHT 2020 The Money mindset. ALL RIGHTS RESERVED.

Scroll To Top